Predsjednik Vlade Milanović na vježbi „Ljeto 2013“: Hvala vam na časnom i opasnom poslu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović nazočio je danas u Zračnoj luci Zadar na pokaznoj vatrogasnoj vježbi „Ljeto 2013“. Uz predsjednika Vlade bili su ministri Ranko Ostojić i Ante Kotromanović.

Vježba se sastojala od gašenja požara zemaljskim snagama, zatim gašenja požara u suradnji sa zračnim snagama, desanta vatrogasaca iz helikoptera, spašavanja vatrogasaca, gašenja požara zračnim snagama te čuvanja požarišta.

Po završetku predsjednik Vlade Zoran Milanović obišao je taktičko - tehnički zbor, gdje su mu predstavljena tehnička sredstva za protupožarnu sezonu.

U obraćanju sudionicima vježbe, predsjednik Vlade zahvalio im je na časnom i opasnom, ali nažalost potplaćenom poslu. „Čim budemo mogli, prvi ste na redu“, kazao je predsjednik Vlade Zoran Milanović ističući da će Vlada učiniti sve da tehnika kojom se služe bude još bolja, jer je posebno važna u čuvanju života vatrogasaca. „Želim vam što manje posla ove godine, ali znate i sami da će ga biti. To se izbjeći ne da. Čuvajte, prije svega, sebe, radite posao prema najvišim standardima struke, jer ta sigurnosna diplomacija i sigurnosna suradnja stvara od vas profesionalce čije će se znanje, iskustvo i umijeće moći dobro prodavati preko granica naše zemlje“, rekao je premijer Milanović zaželjevši vatrogascima što manje nevolja i puno sreće.



Pisane vijesti