Predsjednik Vlade Milanović: Mjere za privlačenje investicija neće biti radikalne, već odlučne

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je sudjelovao na svečanom otvorenju Noći knjige 2014. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Uz premijera Milanovića svečanom događaju nazočila je i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Noć knjige 2014. održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a program obilježavanja podupire i Odjel za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsjednik Vlade Milanović komentirao je mjere za privlačenje stranih investicija o kojima se danas razgovara u Vladi na poziv prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić. „Mjere neće biti radikalne, one trebaju biti odlučne“, naglasio je premijer, pojasnivši pritom da će mjere biti primamljivi porezni aranžmani, podsjetivši da već postoji zakon o strateškim investicijama, jer potrebno je na neki se način „umiliti“investitorima, ali da ne možemo nikoga prisiliti da dođe u Hrvatsku. „Jedino što još možemo napraviti je da se ukine poreze, ali to ipak ne možemo“, dodao je.

Komentirao je i velike investicije u poljoprivredi i energetici najavljene na HDZ-ovom skupu o investicijskim potencijalima Hrvatske, kazavši da Vlada sve to već radi. „Gospodarski program je koncepcija, porezna politika, politika proračuna, proračunskog deficita, održivosti deficita. O tome nismo i nećemo čuti ni riječi, ni jednog jedinog slova, ni danas ni jučer ni sutra jer uopće ne znaju što bi rekli i nemaju rješenje za to, a priče o tunelima ispod Jadrana čak više nisu ni zabavne. To je neozbiljno“, zaključio je predsjednik Vlade Milanović.



Pisane vijesti