Potpredsjednica Vlade u posjetu Odjelu za hematologiju Klinike za dječje bolesti KB Split

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas tijekom svog posjeta Splitu Odjel za hematologiju Klinike za dječje bolesti Kliničke bolnice Split i tom prigodom se susrela s predstavnicima Udruge roditelja djece oboljele i liječene od malignih oboljenja «Sanus».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas tijekom svog posjeta Splitu Odjel za hematologiju Klinike za dječje bolesti Kliničke bolnice Split i tom prigodom se susrela s predstavnicima Udruge roditelja djece oboljele i liječene od malignih oboljenja «Sanus».
Ravnatelj KB Split dr. Sc. Dujomir Marasović upoznao je potpredsjednicu Kosor s radom Klinike za dječje bolesti koja raspolaže s 220 dječjih kreveta i 50 kolijevki te zauzima oko 15% ukupnih kapaciteta KB Split. Također ju je upoznao i podacima splitskog rodilišta koje bilježi pozitivne demografske trendove s oko 4200 rođene djece.
Potpredsjednica Kosor u tom im je kontekstu uputila posebnu čestitku te istaknula kako je i u proračunu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za 2006. godinu za naknade za dodatni rodiljni dopust predviđeno 85 milijuna kuna više nego u ovoj godini.
Tijekom susreta s predstavnicima udruge «Sanus» potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom dobrom suradnjom s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te podsjetila kako Ministarstvo održava dobru suradnju i s Udrugom roditelja djece oboljelih od solidnih tumora «Krijesnice», kojoj je, na inicijativu potpredsjednice Kosor dodijeljen na korištenje stan u državnom vlasništvu, namijenjen obiteljima koje žive izvan Zagreba, a čija se djece liječe na Odjelu za onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb.




Pisane vijesti