Održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske na održanoj telefonskoj sjednici donijela je Uredbu o izmjeni Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije u kojoj stoji da se u Zakonu o reviziji pretvorbe i privatizacije u članku 21. stavku 2. riječi "1. rujna 2005. godine" zamjenjuju se riječima "30. rujna 2005. godine".
U članku 21. stavku 2. Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije (Narodne novine, br. 44/2001, 143/2002 i 189/2004) utvrđeno je da se svi postupci revizije, pretvorbe i privatizacije moraju provesti do 1. rujna 2005. godine.
S obzirom da je Vlada Republike Hrvatske predložila Hrvatskome sabore provođenje rasprave o izvršenju zaključaka Hrvatskoga sabora od 29. svibnja 2002. godine donesenih povodom izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenim revizijama pretvorbe i privatizacije, neophodno je produžiti rok važenja Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije s obzirom da bi iz saborske rasprave mogla proizići eventualna potreba za revizijom nekih od postupaka provedenih temeljem tog Zakona.
Vlada Republike Hrvatske također je na telefonskoj sjednici donijela zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da, odmah, pripremi zakonski prijedlog kojim će se, po hitnom postupku, izmijeniti Zakon o reviziji pretvorbe i privatizacije na način da se rok iz članka 21. stavka 2. Zakona produži na dulje vrijeme.




Pisane vijesti