Potpredsjednica Vlade potpisala ugovore o provedi Programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas, u ime Ministarstvugovore o provedi Programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ s Gradom Belim Manastirom i Općinom Lovinac, te na provedbi Programa „Pomoć u kući starijim osobama“ s Gradom Hrvatskom Kostajnicom, Gradom Viroviticom i Općinom Otok.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas, u ime Ministarstva, ugovore o provedi Programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ s Gradom Belim Manastirom i Općinom Lovinac, te na provedbi Programa „Pomoć u kući starijim osobama“ s Gradom Hrvatskom Kostajnicom, Gradom Viroviticom i Općinom Otok. U navedenim mjestima Programi međugeneracijske solidarnosti provodili su se i tijekom 2004. godine kao pilot projekti Ministarstva, te se kao takvi nastavljaju i ove godine. Programom „Dnevni boravak i pomoć u kući“ bit će obuhvaćeno oko 400 osoba starije životne dobi, a Programom «Pomoći u kući starijim osobama» još 520 osoba starije životne dobi. Na provedbi Programa biti će zaposleno ukupno 63 osobe (svako područje imati će stručni tim sukladan Programu ovisno o broju korisnika) koji će korisnicima pružati usluge iz programa neposredno u njihovim kućanstvima, od organizacije prehrane, kućnih poslova i uređenja okućnice, osobne higijene i osnovne zdravstvene skrbi, posredovanja u ostvarivanju prava, razgovora i druženja s korisnicima, te organiziranja dodatnih sadržaja i aktivnosti dnevnog boravka. Program je usmjeren na osobe starije od 65 godina života i to osobito na: samačka staračka domaćinstva, osobe niskog socio-ekonomskog statusa, osobe teže narušenog zdravstvenog stanja, te osobe koje nisu obuhvaćene postojećim oblicima skrbi.
Potpredsjednica Kosor, kao i predstavnici gradova i općina obuhvaćenih Programom, ocijenili su dosadašnju provedbu projekata i zajedničku suradnju iznimno uspješnom, a o čemu svjedoče jednako dobri rezultati.




Pisane vijesti