Potpredsjednica Vlade na otvorenju osnivačkog skupa UNICEF-ove «Mreže škola bez nasilja»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Zagrebu osnivački skup UNICEF-ove «Mreže škola bez nasilja».
Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Vlade s UNICEF-om u provedbi projekata zaštite djece od nasilja te podsjetila kako su u Hrvatskoj učinjeni znatni pomaci u pogledu usvajanja dokumenata za zaštitu prava djece kao što su Nacionalni plan aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012. godine, Protokol o postupanju u slučaju nasilja među djecom, te Nacionalna strategija zaštite od nasilja u obitelji od 2005. do 2007. godine.
Potpredsjednica Kosor, koja je od početka surađuje u provedbi UNICEF-ovog projekta «Za sigurno i poticajno okruženje u školama», istaknula je kako se ovim projektom na pravi način djeca od svoje najranije dobi uključuju u procese borbe protiv nasilja, te pozvala sve društvene institucije i pojedince na aktivniju borbu protiv nasilja u svakom pogledu, od nasilja među djecom do nasilja u obitelji. Poručila je pritom kako će u tim nastojanjima uvijek imati potporu hrvatske Vlade i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
Potpredsjednica Kosor rekla je kako je Vijeće Europe, zbog dosadašnjih uspješnih rezultata u borbi protiv nasilja, ponudilo Vladi Republike Hrvatske održavanje ministarske konferencije Vijeća Europe o borbi protiv nasilja nad djecom u Hrvatskoj iduće godine, što je hrvatska Vlada i prihvatila.
Potpredsjednica Kosor uručila je potom priznanja novim školama sudionicama UNICEF-ovog programa «Za sigurno i poticajno okruženje u školama».




Pisane vijesti