Potpredsjednica Vlade Kosor primila slijepe i slabovidne atletičare

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u ministarstvu atletičare i atletičarke koji su se natjecali na Otvorenom Europskom atletskom prvenstvu za slijepe i slabovidne u Grčkoj.

Na prvenstvu se natjecalo 326 atletičara iz 23 Europske zemlje, a Hrvatska reprezentacija sudjelovala je sa 6 atletičara i 5 atletičarki na natjecanju koji su osvojili šest medalja.

Čestitajući atletičarkama i atletičarima na odličnim rezultatima potpredsjednica Vlade Kosor istaknula je da njihovi uspjesi pronose ime Hrvatske svima nama na čast, ali općenito čine mnogo za sve osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. Svaki uspjeh otvara neka nova vrata rekla je potpredsjednica i dodala da tim uspjesima sportaši i sportašice na najbolji način pokazuju kako se ostvaruje sve što je zapisano u nacionalnim dokumentima, ali i u Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom.

Josip Dražić, dopredsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora zahvalio je potpredsjednici na njezinoj podršci, naglasivši da je ta potpora poticaj sportašima s invaliditetom da se izbore za svoja prava. Iznio je plan natjecanja za ovu godinu i rekao da su ta natjecanja priprema za Paraolimpijske igre u Londonu.

U ime Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom govorio je Branko Omazić, izbornik reprezentacije. Najavio je da očekuje odlazak 20 atletičarki i atletičara na Parolmpijske igre u London.

Na Otvorenom Europskom atletskom prvenstvu za slijepe i slabovidne Marija Iveković osvojila je 3 srebrne medalje za bacanje diska, petoboj i skok udalj, Branimir Budetić osvojio je brončanu medalju u bacanju koplja i srebrnu medalju u petoboju, a Vedran Lozanov osvojio je brončanu medalju u trci na 5 000 m.



Pisane vijesti