Predsjednik Vlade: Moramo zadržati moderan rafinerijski kapacitet u RH, za to ćemo se boriti svim političkim sredstvima

"Vlada će se svim političkim sredstvima boriti da se u Republici Hrvatskoj zadrži rafinerijski kapacitet najmodernije generacije, jer je to i sigurnosno pitanje." zaključio je predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je, nakon sudjelovanja na sastanku na vrhu Europa-Azija  u Milanu odgovarao na pitanja novinara. Na upit o početku suđenja Perkovića kazao je da ne može to komentirati jer ne zna puno o tome: „To pitanje morate postaviti nekim drugim ljudima u Hrvatskoj i u nekim drugim strankama. Sude mu za teško ubojstvo, vidjet ćemo.“

Predsjednika Vlade novinari su upitali i hoće li biti monetizacije autocesta, na što je odgovorio da to ovisi o tome hoće li se prikupiti potpisi za nešto što nije u interesu velike većine hrvatskih građana, naročito onih mlađih od 52 godine. Kazao je da se Vlada bori za to da se naši mirovinski fondovi, koji imaju 40 milijardi kuna,što je novac hrvatskih građana, ulože dio tog novca i izbore se na natječaju za monetizaciju i time ulože i u budućnost građana. „Mi vraćamo 25 godina kamate, idemo se razdužiti brže i pametnije i ulagati novac u nove stvari“, rekao je premijer.

„Mi moramo u Hrvatskoj zadržati rafinerijski kapacitet, i to moderan“, rekao je premijer Milanović na upit o rafineriji nafte u Sisku. Kazao je da će se Vlada svim političkim sredstvima boriti da se u Republici Hrvatskoj zadrži rafinerijski kapacitet najmodernije generacije, jer je to i sigurnosno pitanje. Dodao je, kao predsjednik hrvatske Vlade, ali i predstavnik glavnog hrvatskog dioničara Ine, da se mora voditi računa i o radnim mjestima, i u Sisku i u Rijeci. „To su naša dva cilja“, zaključio je premijer. 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Društvo i zajednica | Zoran Milanović