Predsjednik Vlade Milanović o otpisu dugova: Vidimo pozitivan odaziv sve većeg broja jedinica lokalne samouprave

Predsjednik Vlade kazao je da je u registru Fine 75 tisuća građana koji ispunjavaju uvjete za otpis duga, a njih 12.500 dobilo je potvrdu da ispunjavaju uvjete: „To je puno ljudi, to je na neki način 75 tisuća obitelji“

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je na sjednici uvodno govorio o otpisu dugova socijalno ugroženim građanima, istaknuvši da su, primjera radi, Sporazum o otpisu duga potpisali svi gradovi u Istarskoj županiji. „To još jednom podcrtava i naglašava dogovorni karakter ove mjere, koju Vlada nije radila niti mogla raditi pukom zakonodavnom silom ili silom uredbe, nego samo dogovorom s onima kojima je stalo do boljitka najugroženijih građana, koji imaju najmanje i kojima je najteže“, kazao je premijer Milanović i dodao da se u tome vidi socijalnost i humanost svake vlasti, bez obzira na politički predznak.

Premijer je naveo da je u registru Fine trenutno 75 tisuća građana koji ispunjavaju uvjete za otpis duga: „To je puno ljudi, to je na neki način 75 tisuća obitelji“. Također je naveo da je do sada je 12.500 građana dobilo potvrdu da ispunjavaju uvjete za otpis duga. Ponovio je da se ovom mjerom pruža mogućnost građanima da konačno krenu naprijed na kvalitetniji i novi način: „Naravno, to nije recept za gospodarski rast niti jedne države, ali je recept za novi početak. Ovo je što država može i što Vlada može, i interesantno je vidjeti pozitivan odaziv sve većeg broja jedinica lokalne samouprave“, zaključio je premijer.
 

Pisane vijesti