Potpredsjednica Opačić: Odluka Ustavnog suda potvrda je da možemo donositi odluke koje pomažu sređivanju stanja u državi

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je dala izjavu o odluci Ustavnog suda prema kojoj referendum o outsourcingu nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske.

„Mi smo, kao Vlada Republike Hrvatske, poštivali proceduru i dali smo Ustavnom sudu da odluči je li referendumsko pitanje u skladu s Ustavom“, uvodno je kazala potpredsjednica Opačić i izrazila žaljenje što je „nažalost zbog toga zaustavljena jedna velika reforma koja je štitila radnike i radnička prava, dok je, s druge strane, mogla i pomoći pri određenim uštedama i racionalizacijom unutar javnog sektora“. Nadalje, podsjetila je kako je u pojedinim dijelovima javnog sektora izdvajanje pratećih djelatnosti i servisa već prisutno. „Mi ćemo i dalje procjenjivati, od djelatnosti do djelatnosti, gdje nam to bude moguće te otvarati prostor za nove usluge“, dodala je.
     
„Danas imamo odluku Ustavnog suda i potvrdu da kao Vlada Republike Hrvatske možemo donositi svoje odluke koje pomažu sređivanju stanja u državi i koje prvenstveno štede novac poreznim obveznicima“, zaključno je istaknula potpredsjednica Vlade.
 

Pisane vijesti