Prvi potpredsjednik Vlade Karamarko primio u nastupni posjet njemačkog veleposlanika

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko primio je u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Thomasa Eberharda Schultzea.

Tijekom sastanka iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjim, tradicionalno izvrsnim i prijateljskim odnosima dviju zemalja te sadržajnom gospodarskom suradnjom. 

Istaknuta  je važnost ulaganja njemačkih gospodarstvenika u Republiku Hrvatsku, osobito u područjima od zajedničkog interesa kao što su, među ostalim, gospodarstvo, promet i turizam.

I prvi potpredsjednik Vlade i veleposlanik suglasni su da je moguće i potrebno daljnje unaprjeđenje gospodarskih odnosa, ali da je otvoren prostor i za bolju političku suradnju.

Prvi potpredsjednik Karamarko naglasio je pritom ozbiljnost kojom će ova Vlada pristupiti strukturalnim reformama i poboljšanju poslovne klime s ciljem privlačenja izravnih investicija. Istaknuo je i da je jedan od ciljeva ove Vlade povećati apsorpcijske kapacitete Republike Hrvatske u procesu korištenja europskih fondova. 

Pisane vijesti