Predsjednik Vlade Orešković na otvorenju službenih prostorija Hrvatskog generalskog zbora

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković  sudjelovao je na otvorenju službenih prostorija Hrvatskog generalskog zbora te se tom prigodom obratio se okupljenima.

''Pozdravljam Vas u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, i velika mi je čast što sam danas s Vama ovdje.

Ove godine slavimo 25. obljetnicu državnosti Republike Hrvatske i brojne obljetnice važnih događaja iz Domovinskog rata, i prisjećamo se hrvatskih branitelja koji su dostojanstveno obranili i oslobodili našu Domovinu.

Prije 25 godina počeo je naš put za slobodu i demokraciju na kojem  su mnogi dali živote i zdravlje. Svo to vrijeme slijedili smo svoj put do slobode, no za to je plaćena visoka cijena.

Stoga izražavam zahvalnost i najdublje poštovanje svim hrvatskim braniteljima, bez kojih ne bi bilo slobodne hrvatske države.

Gospodo članovi Hrvatskog generalskog zbora, sudjelovali ste u Domovinskom ratu i časno obavljali brojne zapovjedne dužnosti u Oružanim snagama Republike Hrvatske.  Pored bogatog iskustva i znanja, iskazali ste i spremnost na suradnju u brojnim aktualnim pitanjima od nacionalnog interesa, ali ste znali dati i konstruktivnu kritiku, koja je uvijek dobro došla.

Želim Vam zahvaliti na naporima koje ste uložili u proteklih 11 godina postojanja udruge, u cilju zaštite nacionalnih interesa.

U najtežim trenucima za našu domovinu, pokazali ste jedinstvo i zajedništvo, jer jedino tako možemo biti snažni za sve prepreke i izazove koji  još stoje pred Hrvatskom.

No, uvjeren sam kako se sve prepreke i izazovi mogu riješiti. Pred Hrvatskom je dobra godina i snažan rast gospodarstva. Neka tako i ostane ubuduće.

Poštovani članovi Zbora, želim Vam puno uspješnih godina u radu i osobnom životu.''
 

Pisane vijesti | Govori i izjave