Predsjednik Vlade Plenković socijalnim partnerima: U ovoj Vladi imat ćete kvalitetnog i pouzdanog partnera

Danas je u Banskim dvorima održana 204. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća, na kojoj je sudjelovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Vlada Republike Hrvatske na prvoj je sjednici imenovala svoje predstavnike u Gospodarsko-socijalnom vijeću.

U uvodnom obraćanju, predsjednik Vlade Andrej Plenković posebno je naglasio opredjeljenje Vlade, kao i svoje osobno, za ostvarivanje socijalnog dijaloga na rješavanju gospodarskih i socijalnih pitanja. „Želimo biti Vlada koja zna prepoznati očekivanja i potrebe građana, radnika i poduzetnika i Vlada koja zna uvesti promjene“, rekao je. Socijalnim je partnerima predstavio ciljeve Programa Vlade Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na stabilan i trajan gospodarski rast, stvaranje novih i kvalitetnih radnih mjesta, zaustavljanje iseljavanja i demografsku obnovu Hrvatske te društvenu pravednost i solidarnost. 

 

Predsjednik Vlade naglasio je da će ispunjenju ovih planova Vlade RH u mandatu 2016.-2020. zasigurno pridonijeti i konstruktivan socijalni dijalog, posebice kroz zajednički rad u GSV-u te da će sva nastojanja Vlade naići na razumijevanje i potporu socijalnih partnera: sindikata i poslodavaca.


„Socijalno partnerstvo kojem težimo zahtijeva kontinuiran i konstruktivan dijalog. Uvjeren sam da zajedničkom djelovanjem, međusobnim uvažavanjem i povjerenjem možemo uspješnije odgovoriti brojnim gospodarskim i socijalnim izazovima koji su pred nama. U tom kontekstu, u Vladi Republike Hrvatske imat ćete kvalitetnog i pouzdanog partnera“, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

 

Socijalni partneri izrazili su nadu da će u ovom mandatu Vlade Gospodarsko-socijalno vijeće imati ulogu i mjesto koje zaslužuje.

Foto: Hina /Lana Slivar Dominić 



Pisane vijesti | Andrej Plenković