Predsjednik Vlade sastao se sa županom dubrovačko-neretvanskim Dobroslavićem i gradonačelnikom Vlahušićem

Došavši u Dubrovnik predsjednik Vlade Andrej Plenković novinarima je rekao da je čvrsto odlučio da će se, kada dođe u bilo koji hrvatski grad ili županiju, susresti s gradonačelnikom i županom, neovisno o tome tko je na vlasti.

Danas se tako sastao s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem s kojim je razgovarao o ključnim dubrovačkim projektima, a potom i sa županom dubrovačko-neretvanskim, Nikolom Dobroslavićem. Na sastanku sa županom govorilo se o izgradnji Pelješkog mosta, autocesti od Metkovića do Osojnika, o Centru za gospodarenje otpadom te o tekućim projektima, izgradnji Studentskog doma i dogradnji Zračne luke te Terminalu u Gružu.

Na pitanje novinara koji su prioriteti Vlade kad je u pitanju Dubrovnik predsjednik Vlade danas je kazao da je prometno povezivanje jedno od najvažnijih pitanja: „Naravno da je prometno povezivanje jedno od najbitnijih stvari, mislim da je ovaj dio Hrvatske jedan od najmoćnijih, snažan za gospodarski i turistički razvoj Hrvatske i zato je bitno da u mandatu ove Vlade ostvarimo bitan napredak u povezivanju najjužnijeg dijela Hrvatske. Dubrovnik je perla Hrvatske, turizma i Mediterana i u tom pogledu sve ono što Vlada bude bila u mogućnosti napraviti, u okviru kvalitetnih projekata, naravno da ćemo se za to zalagati“, poručio je predsjednik Vlade.

 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Andrej Plenković