Protokol o stabilizaciji i pridruživanju između Hrvatske i BiH dat će zamah našim gospodarskim odnosima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, na konferenciji za novinare nakon obilaska 20. Međunarodnog gospodarskog sajma u Mostaru, zahvalio je na pozivu i izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska ove godine zemlja-partner te je zastupljena reprezentativnim kompanijama i proizvodima.

Pohvalio je dobru i pozitivnu atmosferu te činjenicu da je veći niz ugovora potpisan već tijekom jutra, što smatra dobrim znakom da je ovaj sajam ne samo gospodarski referentan, nego donosi i konkretne poslovne planove izlagačima.
 
 „U političkome smislu, važno je da smo sa najviše razine, ne samo iz Hrvatske, nego iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, ali i drugih zemalja,  uputili poruku koliko je važna gospodarska suradnja i koristiti prednosti slobodne trgovine. Drago mi je da je stupio na snagu Protokol o stabilizaciji i pridruživanju između Hrvatske i Bosne i Hercegovine i siguran sam da će pridonijeti ukupnom dinamiziranju naših gospodarskih odnosa“, poručio je Plenković.
 
Dodao je da je Hrvatska, kao glavni vanjskopolitički partner Bosne i Hercegovine, zainteresirana za unaprjeđenje te suradnje.
 
„To  će biti jedna od zadaća moje Vlade, stoga se veselim zajedničkoj sjednici Vijeća ministara i  Vlade  Republike Hrvatske na kojoj ćemo dogovoriti suradnju u nizu sektorskih politika. Bilo mi je zadovoljstvo danas biti u Mostaru“, kazao je predsjednik Vlade.
 
Uz predsjednika Vlade, na konferenciji za novinare govorio je i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić te direktorica Sajma Dalfina Bošnjak.

Pisane vijesti