Predsjednik Vlade: Najava izlaska Hrvatske iz procedure prekomjernog deficita potvrda je odgovorne Vladine politike

Otvarajući današnju sjednicu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se na najavu izlaska Hrvatske iz procedure prekomjernog deficita. 

„To je potvrda kvalitetne i odgovorne politike koju Vlada vodi kada je riječ o fiskalnoj konsolidaciji, mudrom proračunskom upravljanju i brizi o javnim financijama“, naglasio je.
 
Važnim je istaknuo rast BDP-a, smanjenje javnoga duga, rast zaposlenosti i pad nezaposlenosti te dodao da su svi makroekonomski pokazatelji u ovome trenutku ohrabrujući.
 
„Ovo je kvalitetan iskorak i pokazali smo da, kada se mudro ponaša glede javnih financija, zemlja može ostvariti dobre rezultate”, poručio je predsjednik Vlade.
 
Podsjetio je da je ovoga tjedna obilježena 25. obljetnica članstva Hrvatske u Ujedinjenim narodima.
 
„Bio je to sjajan događaj prije 25 godina, kada smo ušli u obitelj svjetske zajednice, što je zaokružilo proces međunarodnog priznanja Republike Hrvatske“, naglasio je predsjednik Vlade.
 
U posjetu Hrvatskoj boravio je i predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, što je predsjednik Vlade ocijenio izvrsnim signalom za Hrvatsku.
 
Od gospodarskih pitanja, predsjednik Vlade Plenković izdvojio je konačno rješavanje pitanja društva Cimos u Istri te zahvalio ministru Goranu Mariću koji je u suradnji sa slovenskim kolegom našao rješenje za taj problem. Najavio je da će sredstva uskoro biti uplaćena u hrvatski proračun.
 
„Na svim pitanjima radimo odgovorno“, kazao je.
 
Osvrnuo se i na prvi krug lokalnih izbora, čestitavši svima koji su ostvarili uspjeh. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković