Predsjednik Vlade: Ceremonija Velika smjena straže pridonosi tradiciji hrvatske vojske i turističkoj atrakciji Zagreba

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković nazočio je danas, na Trgu svetog Marka, ceremoniji Velika smjena straže.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
 
U izjavi novinarima, predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Damiru Krstićeviću i zapovjedniku Glavnog stožera Oružanih snaga Mirku Šundovu na obnavljanju ceremonije Velika smjena straže, koja pridonosi tradiciji hrvatske vojske, ali i turističkoj atrakciji grada Zagreba. Izrazio je uvjerenje da će ova ceremonija, koja će se izvoditi tijekom šest mjeseci, privući veliki broj turista.
 
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izrazio je zadovoljstvo povratkom ceremonije Velika smjena straže nakon sedamnaest godina, koju je izvela Počasno zaštitna bojna Oružanih snaga Republike Hrvatske.
 
Naglasio je da je ova ceremonija jedan od simbola hrvatske države te je u funkciji promicanja hrvatske pobjedničke vojske, hrvatske tradicije i hrvatskog identiteta. "Ovo imamo i u drugim europskim metropolama i meni je drago da ćemo to imati u našem Zagrebu i našoj Hrvatskoj", kazao je potpredsjednik Krstičević.
 

Pisane vijesti