Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu Žepču, Tuzli i Orašju

​Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u posjetu Bosni i Hercegovini, u subotu, 2. rujna 2017. godine te će tom prigodom posjetiti Žepče, Tuzlu i Orašje gdje će razgovarati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti o razvojnim projektima koje sufinancira Vlada Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta uz predsjednika Vlade RH bit će Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.
 
U 14.35  sati predsjednik Vlade Andrej Plenković u Žepču će se  sastati s načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom u Uredu općinskog načelnika (Ulica Stjepana Radića 2).
 
Predsjednik Vlade u 15.05 sati posjetit će Katolički školski centar "Don Bosco" (Ulica Stjepana Radića bb).
 
U 17.00 sati predsjednik Vlade Plenković obići će gradilište Hrvatskoga kulturnog centra "Sv. Franjo" u Tuzli (Franjevačka ulica), za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i Vlada Republike Hrvatske. Izgradnjom Hrvatskoga kulturnog centra u Tuzli dobit će se prostor koji bi zadovoljio potrebe kulturnih manifestacija koje organizira Franjevački samostan.
 
Oko 17.10 sati predsjednik Vlade obići će školski "etno kutak" Katoličkoga školskog centra u Tuzli (Klosterska 10), nakon čega će se susresti s članovima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije te predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog, gospodarskog i kulturnog života Tuzle.
 
U 17.45 sati u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli (Kazan mahala 1) predsjednik Vlade sastat će se s generalnim konzulom Ivanom Bandićem i djelatnicima Generalnog konzulata Republike Hrvatske.

Izjave za medije predviđene su po završetku posjeta Tuzli.
 
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković nazočit će u Orašju u 20.00 sati svečanom otvorenju "22. Dana hrvatskoga filma", čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.
 
Republika Hrvatska kroz svoje institucije, a u suradnji s predstavnicima hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, snažno podupire ključne društvene, kulturne i gospodarske aspekte života Hrvata u Bosni i Hercegovini.
 
Uz predsjednika Vlade bit će državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Najave