Održan sastanak Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade RH s predstavnicima vjerskih zajednica

U sjedištu Ministarstva pravosuđa 12. veljače 2018. godine održan je sastanak Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske i predstavnika Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj, Kršćanske adventističke crkve u Republici Hrvatskoj, Saveza baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj, Saveza crkava „Riječ Života“ i Crkve cjelovitog evanđelja.

Na sastanku, pod predsjedanjem predsjednika Komisije za odnose s vjerskim zajednicama i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića razmotreno je stanje provedbe akata koji uređuju odnos države i vjerskih zajednica sudionica sastanka. Pojedinačno su razmatrana pitanja vezana uz porezni položaj vjerskih zajednica i vjerskih službenika, provedbu odredbi Ugovora koje se odnose na postupak sklapanja vjerskog braka s građanskopravnim učincima i pitanja vezana uz obrazovanje i odgoj.
 
Komisija za odnose s vjerskim zajednicama i predstavnici vjerskih zajednica suglasni su, da se odredbe Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa provode u skladu s važećim ciljevima Ugovora.

Pisane vijesti | Dražen Bošnjaković