Predsjednik Vlade Plenković s potpredsjednikom EIB-a Scannapiecom

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će potpredsjednika Europske investicijske banke Darija Scannapieca, u utorak, 6. ožujka 2018. godine, u 14.00 sati, u Banskim dvorima.
 
Uz predsjednika Vlade na sastanku će sudjelovati potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar turizma Gari Cappelli.
 
Europska investicijska banka je u razdoblju od 2001. do 2017. za financiranje projekata u Republici Hrvatskoj odobrila ukupno 6,1 milijardu eura, od toga je samo u 2017. odobreno ukupno 590 milijuna eura. Prema pokazateljima iz EIB-a ukupna podrška predstavlja 1,2% BDP-a, što nas stavlja na 3. poziciju među zemljama članicama Europske unije. Trendovi ukazuju da će ova godina vjerojatno i nadmašiti rezultate iz 2017. godine.   
 
Na sutrašnjem sastanku razgovarat će se o nastavku suradnje Vlade RH I EIB-a na brojnim projektima važnim za ravnomjeran regionalni razvoj, kao što je, između ostalih, Projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Bit će riječi i o boljem korištenju europskih sredstava.
 
Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka o kojem ćemo izvijestiti priopćenjem.

Najave