Predsjednik Vlade primio je predsjednika DOĞUŞ Grupe i izaslanstvo Europske banke za obnovu i razvoj

Predsjednik  Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predsjednika DOĞUŞ Grupe, Ferita Şahenka, u čijoj je pratnji dio predsjednik Uprave društva D-Marin, Burak Baykan, te predstavnice Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Vedranu Jelušić Kašić, regionalnu direktoricu za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, i Charlotte Ruhe, rukovodeću direktoricu za srednju i jugoistočnu Europu.

Gosti su predsjednika Vlade upoznali sa zajedničkim poslovnim pothvatom DOĞUŞ Grupe i EBRD-a u obliku kapitalnog ulaganja od oko 70 milijuna eura EBRD-a u razvoj deset marina u tri države – Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj. Ulaganju je cilj podržati daljnji rast sektora nautičkog turizma, i to kroz otvaranje novih marina, proširenje sposobnosti upravljanja u postojećim marinama te povećanje njihove učinkovitosti.

Predsjednik Vlade pozdravio je aktivnosti DOĞUŞ Grupe i EBRD-a, naglasivši orijentaciju Hrvatske k održivom razvoju turističkog sektora te istaknuvši važnost zapošljavanja upravo mladih ljudi u djelatnostima nautičkog turizma. Predsjednik Vlade osobito je pohvalio nastojanja da se ojačaju veze nautičkog turizma s lokalnim gospodarstvom i malim i srednjim poduzetnicima.

U pratnji predsjednika Vlade bili su ministar financija, Zdravko Marić, te državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Maja Markovčić Kostelac, i državni tajnik u Ministarstvu turizma, Tonči Glavina.

Pisane vijesti | Andrej Plenković