Bez računa se ne računa! Počinje nagradna igra Porezne uprave

Ministarstvo financija - Porezna uprava 15. srpnja 2018. godine pokreće novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te poziva građane da se i ovaj put aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu.

Pošteno zarađen novac građana namijenjen za zdravstvo, školstvo i sigurniju budućnost, pojedini obveznici i dalje zadržavaju samo za sebe, stoga pozivamo građane da traže, uzimaju račune i uključe se u nagradnu igru Porezne uprave.
 
Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je skupiti 20 računa s datumom izdavanja od 15. srpnja 2018. godine i poslati ih na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku „Za nagradnu igru Bez računa se ne računa“. Ukupno će se održati 4 kola, a nagradna igra će trajati do 22. ožujka 2019. godine.
 
U svakom kolu dijelit će se vrijedne nagrade na potrošačkim karticama u vrijednosti 7.500, 10.000, 15.000 i 25.000 kuna, a emisije javnog izvlačenja dobitnika emitirat će se u programu Hrvatske radiotelevizije. 
 
Osim građana, koji u suzbijanju sive ekonomije sudjeluju traženjem, sakupljanjem računa te prijavljivanjem nepravilnosti, i ovlašteni službenici Porezne i Carinske uprave, samostalno, ali i u suradnji, obavljaju pojačane nadzore fiskalizacije na području cijele Republike Hrvatske. Uz primjenu najsuvremenijih alata i tehnika nadzora, izdavanje i fiskaliziranje računa prati se i u realnom vremenu putem mobilnih uređaja.
 
Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac!
 
Bez računa, se ne računa!



Izvor: Porezna uprava

Pisane vijesti