Trka na prstenac prezentacija je turističkoga, kulturnoga i povijesnoga nasljeđa Barbana i Istre

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u svečanom programu 43. Trke na prstenac u Općini Barban.

Pozdravivši sve Barbanke i Barbance, premijer je kazao da je ova trka sjajan primjer kulturne baštine Istre i Hrvatske. 

"Čestitam svima koji ste oživjeli ovu lijepu tradiciju i na taj način promovirate viteštvo, junaštvo i veliku spremnost ovih konjanika i kopljaša," nastavio je Plenković.

Dodao je da će Trka na prstenac dati još jedan veliki doprinos u turističkoj ponudi Barbana kako to čini i proteklih desetljeća. 

"Osobito ovdje u središtu Istre, koja je predvodnik hrvatskoga turizma sa sjajnim rezultatima u pogledu noćenja, broja turista te u konačnici u prihodima i ulaganjima i što je najvažnije u kvaliteti", zaključio je predsjednik Vlade.

Najavio je da će Vlada, u suradnji sa županijom, dakle sa županom Flegom, gradonačelnikom Miletićem i ostalima, održati svoju sjednicu u Puli, 13. rujna.

"Želimo na taj način poslati važnu poruku suradnje Vlade i Istarske županije, svih gradova i općina, poduzetnika i gospodarstvenika. Vjerujem da ćemo na toj sjednici još jednom staviti u fokus sve razvojne projekte koje se tiču i gospodarstva i infrastrukture ovdje u Istri", zaključio je Plenković, čestitavši svim konjanicima na jučerašnjoj utrci i poželjevši im puno uspjeha danas na Trci na prstenac.
 
 

Pisane vijesti