Snažnija gospodarska suradnja i porast investicija zajednički interes Hrvatske i Katara

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim Dvorima emira Države Katar šeika Tamima bin Hamada bin Khalifa Al Thanija, koji je u službenom posjetu Hrvatskoj. Uz njega su bili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Predsjednik Vlade Plenković i emir Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani potvrdili su izvrsne političke i prijateljske odnose između Hrvatske i Katara. Uz daljnje razvijanje bilateralnih odnosa, predsjednik Vlade Plenković naglasio je važnost jačanja investicija, rasta trgovinske razmjene i gospodarske suradnje s Katarom.
 
U tom pogledu, tijekom službenog posjeta emira Tamima bin Hamada bin Khalifa Al Thanija, potpisano je 8 bilateralnih ugovora, sporazuma i memoranduma o suradnji između Hrvatske i Katara u kulturi i športu, poljoprivredi, obrazovanju i znanstvenom istraživanju, obrani te na drugim područjima.
 
Što se tiče unaprjeđenja suradnje u pogledu energetike i diversifikacije izvora energenata, bilo je riječi i o važnosti daljnjeg razvoja LNG terminala na Krku.
 
Katarski emir pozitivnim je ocijenio značajan porast broja katarskih turista koji posjećuju Hrvatsku, dodavši da između Hrvatske i Katara postoji velik potencijal za suradnju na brojnim područjima. Ujedno je uputio poziv predsjedniku Vlade Plenkoviću da službeno posjeti Katar, što je i prihvaćeno.

Pisane vijesti