Ćorić: Istraga o požaru u HE u nadležnosti Općinskog državnog odvjetništva i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je u danas sućut obitelji poginulih radnika Hidroelektrane (HE) Dubrovnik te izjavio:

"Istraga o tom slučaju u nadležnosti je Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Po okončanju istrage, rezultati će biti predstavljeni javnosti", rekao je ministar Ćorić novinarima uoči sjednice Vlade.
 
Dodao je kako nema informacije o navodima da će neki rezultati istrage biti objavljeni u subotu te istaknuo da Ministarstvo ne utvrđuje detalje nesreće.
 
Upitan da komentira izjavu ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac da je njegovo Ministarstvo povuklo najmanje EU-ovih sredstava, Ćorić je ustvrdio da Hrvatske vode trenutno imaju ugovorenih 94 posto sredstava u programskom razdoblju 2014.- 2020.

"Za razliku od većine drugih ministarstava, projekti s područja vodnog gospodarstva, dakle izgradnja vodno-komunalne infrastrukture u fazi pripreme dokumentacije, ali i realizacije projekata, traju godinama", poručio je.


Pisane vijesti | Tomislav Ćorić