Plenković zadovoljan dinamikom radova na Pelješkom mostu: Konačno se ostvaruje strateški cilj povezivanja juga Hrvatske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, nakon obilaska gradilišta Pelješkog mosta, zahvalio je na dosadašnjem angažmanu Hrvatskim cestama, China Bridge and RoadCorporationu i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Izrazivši svoje zadovoljstvo dinamikom radova, premijer je istaknuo da je krajnji rok za dovršetak svih pristupnih cesta, Pelješkog mosta i drugog mosta, za otprilike tri godine – 31. siječnja 2022. godine.
 
Važnost kohezijske politike 
 
"Prema onome što smo danas čuli i kako se sve skupa odvija, stječemo dojam da će to biti upravo tako i da će na taj način konačno biti ostvaren strateški cilj povezivanja juga Hrvatske s cijelom Hrvatskom. Mislimo da je ovaj projekt od ogromnog značaja za Hrvatsku, koji otvara jednu novu posebnu dimenziju suradnje s Kinom", kazao je predsjednik Vlade.
 
Važnost kohezijske politike i pomoć europskog proračuna vidi se iz činjenice da se s 357 milijuna eura sufinancira sredstvima iz europskoga proračuna cijeloj Hrvatskoj, istaknuo je Plenković.
 
Pelješki most – trajna simbolika prvih sedam godina članstva u Uniji 
 
Upitan kako se osjećao kada je vidio da radovi napokon teku prema planu, predsjednik Vlade je rekao da je važno što će se ovaj projekt konačno realizirati. 
 
"Financijska konstrukcija i izvođači su tu, projekt je ozbiljno pripremljen sa svim dozvolama i mislim da će ovo trajno ostati kao simbolika prvih sedam godina našeg članstva u Uniji, gdje ćemo svi na jedan vidljiv i konkretan način prepoznati koliko smo s time svi zajedno profitirali", kazao je predsjednik Vlade Plenković.
 
Butković: Ovo što smo danas vidjeli impresivno je
 
Ministar Butković zahvalio je predsjedniku Vlade i kolegama ministrima koji su uključeni u međuresorno tijelo za izradu ovog projekta. 
 
"Ovo što smo danas vidjeli je impresivno, zadovoljavajuće. Zabijeno je 15 pilot, to je iznad očekivanja. Predviđanja su bila da će biti 1,35 pilota po danu, došli smo na dva prosječno", rekao je ministar, a na pitanje hoće li most biti dovršen prije pristupnih cesta odgovorio je da su žive sve faze projekta i očekuje da će se sve završiti do roka koji je spomenuo predsjednik Vlade. 
 
"Tako su postupci tempirani, takva su predviđanja, svi smo dobro iskoordinirani", zaključio je ministar Butković.


Pisane vijesti | Andrej Plenković