Butković za RTL: Cijeli projekt Pelješkog mosta bit će gotov puno prije 2023.

U razgovoru za RTL ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković je rekao da su danas u Hrvatskim cestama otvorene ponude za 3. i 4. fazu gradnje.
 
"Sam projekt ima četiri faze. Prva faza je most, on se radi. Za drugu fazu su Hrvatske ceste donijele odluku, ali su uložene žalbe i čeka se odluka Državne komisije. Danas su za 3. i 4. fazu otvorene ponude", kazao je Butković. 
 
"Konstatirano je da su došle dvije ponude. Sada će Hrvatske ceste pregledati svu tu dokumentaciju i što prije donijeti odluku o odabiru. Na nju, naravno, opet se može izjaviti žalba Državnoj komisiji, koja bi trebala takve žalbe rješavati brzo, najviše u roku 30 dana", kazao je te dodao kako nas to ne treba zabrinjavati jer je sve to na početku ukalkulirano u računicu. 
 
"Žalbe su se događale i kod samoga mosta, i kod dokumentacije i kod odabira. Bitno je da su raspisani svi natječaji, a odluke treba što prije donijeti", poručio je Butković. 
 
"Kineski izvođač radi vrlo dobro"
 
"Čim odluke o odabiru budu pravovaljane mi ćemo potpisati ugovore i krenuti s gradnjom", rekao je te objasnio da 3. i 4. faza uključuju obilaznicu Stona te još jedan most, tunel i vijadukt.
 
"Mi moramo donositi odluke. To je, naravno rizik i izazov", kazao je Butković istaknuvši da su iskustva s prvom fazom dobra. 
 
"Kineski izvođač radi vrlo dobro. Vjerujem da će i kod druge i kod treće i četvrte faze izvođač biti dobar i da nećemo imati kašnjenja", naglasio je dodavši kako 357 milijuna eura koja smo bespovratno dobili od EU ne možemo izgubiti. 
 
"To moramo potrošiti do kraja 2023. godine. Mi ćemo puno prije od toga završiti ovaj projekt", kazao je Butković.   


Izvor: RTL / Vlada

 
 

Pisane vijesti | Butkovic Oleg