Plenković primio povjerenika EK Stylianidesa

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima povjerenika Europske komisije za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Christosa Stylianidesa.

Povjerenik Stylianides boravi u Hrvatskoj povodom održavanja velike 52-satne međunarodne vatrogasne vježbe Europske unije „MODEX CRES 2019“ na otoku Cresu od 7. do 10. travnja na kojoj sudjeluje  više od 300 sudionika iz 10-ak europskih zemalja.
 
Izborom Hrvatske za domaćina vježbe Europska komisija je iskazala veliko priznanje Hrvatskoj i njezinoj vatrogasnoj organizaciji, te solidarnosti koju Hrvatska iskazuje zemljama pogođenim požarima slanjem svojih vatrogasaca i zrakoplova.       
 
Predsjednik Vlade Plenković istaknuo je kako Hrvatska svoje dugogodišnje iskustvo u borbi sa šumskim požarima spremno dijeli sa svojim partnerima u duhu solidarnosti, a hrvatske vatrogasne postrojbe i oprema gasili su požare u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Grčkoj, Italiji, Izraelu, Portugalu i Sjevernoj Makedoniji.
 
Predsjednik Vlade Plenković naglasio je da s jednakom predanošću i solidarnošću Hrvatska čuva i vanjsku granicu EU-a, sprječava nezakonite migracije te ispunjava uvjete za ulazak u Schengenski prostor, što je, uz ulazak u europodručje, sljedeći strateški cilj u okviru članstva u EU.
 
Kazao je da Hrvatska ostaje posvećena dovršetku svih preostalih priprema kako bi Europska komisija mogla što prije finalizirati Završno izvješće o tehničkoj spremnosti Hrvatske za članstvo u Schengenskom prostoru.

Pisane vijesti