Predsjednik Vlade na uskrsnom euharistijskom slavlju u Zagrebačkoj katedrali

„Danas je prigoda da svi skupa promislimo što možemo bolje i kvalitetnije učiniti za naše društvo, domovinu i zajednicu“, poručio je predsjednik Vlade u izjavi medijima nakon mise u Zagrebačkoj katedrali.  

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvovao je danas uskrsnom euharistijskom slavlju koje je u Zagrebačkoj katedrali predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.
 
U izjavi medijima nakon mise predsjednik Vlade Plenković još jednom je svim vjernicima čestitao najveći kršćanski blagdan Uskrs.
 
„Želim puno energije, dobrote, vjere i ustrajnosti da svi zajedno činimo dobro. Danas je prigoda da skupa promislimo što možemo bolje i kvalitetnije učiniti za naše društvo, domovinu i zajednicu“, poručio je Plenković, ocijenivši da je propovijed kardinala Bozanića bila ohrabrujuća i onima koji obnašaju javne dužnosti.
 
Odgovarajući na pitanja novinara, premijer je naglasio da Vlada u ove dvije godine kontinuirano provodi svoj program u svim ključnim aspektima „To su prije svega stabilne institucije, gospodarski rast, uključivost i društvena solidarnost. I na tragu tih poruka gradimo sva postignuća“, kazao je.
 
Na pitanje je li poruke kardinala Bozanića shvatio kao kritiku, Plenković je rekao kako baš misli suprotno.
 
Ponovio je da je Vlada lani osigurala novac za plaće radnicima u brodogradilištima u Puli i u Rijeci i da ovo što Vlada, očekujući predstavnike kineske kompanije, čini dodatne napore u okolnostima koje su vrlo zahtjevne.
 
Upitan o delimitiranju rodiljnih naknada, Plenković je rekao da  je ova Vlada poduzela više mjera demografske politike od bilo koje druge do sada i da se radi na osiguranju proračunskih sredstava za poticanje mladih obitelji, majki, ali i društvenog osjećaja da se ima više djece.
 
„Mislim da smo ostvarili dosta velike iskorake i tako ćemo nastaviti, a posebno mi je drago da smo uz sve nepredviđene rashode uspjeli ostvariti još jedan proračunski višak i na tom tragu nastojat ćemo da i ove naknade budu više nego što su danas“, poručio je predsjednik Vlade.
 
Uz predsjednika Vlade na euharistijskom slavlju bili su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a na misi je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.
 
Izvor: Vlada/Hina 
 


Pisane vijesti