ACI marina u Rovinju daje još jedan impuls jačanju turizma u Istri i novu razinu nautičkog turizma u Hrvatskoj

Predsjednik Vlade sudjelovao je danas na svečanosti otvaranja obnovljene ACI marine u Rovinju, u koju je uloženo više od 150 milijuna kuna i kategorizirana je s visokih pet sidara.

Uz premijera Plenkovića, svečanom otvorenju nove marine bili su nazočni i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar turizma Gari Cappelli te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji su iskazali ponos tim izvanrednim objektom, koji se može, kako su istaknuli, opisati kroz četiri pojma - ljepota, luksuz, inovativna rješenja i sigurnost.
 
Ustvrdivši kako je riječ o najmodernijoj marini koju ACI uopće ima na hrvatskom Jadranu i najvećoj pojedinačnoj investiciji te tvrtke, predsjednik Vlade je rekao kako novih skoro 200 vezova u marini Rovinj omogućuje jednu novu dimenziju i novu razinu nautičkog turizma u Hrvatskoj.
 
"To će zasigurno dati još jedan impuls jačanju turizma u Istri, koja je od naših županija jedna od nositelja hrvatskog turizma. Danas smo se upoznali i s napretkom radova na Istarskom ipsilonu, što govori u prilog tomu koliko nam je Istra važna", istaknuo je Plenković.
 
Vlada najviše državne imovine dala Istarskoj županiji
 
Po njegovim riječima, Istra je županija u kojoj je lokalnim jedinicama država u mandatu ove Vlade svojim odlukama i ugovorima prepustila najviše državne imovine. To su, istaknuo je, poruke kontinuiteta i želje da se u partnerstvu sa svim županijama, gradovima i općinama nastavi dijalog i suradnja.
 
"Mi ćemo tu politiku nastaviti, bez obzira kako se na pojedinim izbornim kampanjama pojedini akteri osvrtali i govorili o toj temi", poručio je premijer Plenković.
 
Hrvatska kvalitetom može ostvariti dobre rezultate
 
Ministar turizma je ponosan na novu marinu i na ovaj kraj jer "turizam u Rovinju sa čvrstih pet sidara sigurno plovi".
 
"Ovdje je koncentracija jedne velike vrijednosti hrvatskog turizma, što potvrđuju i podaci u prvih četiri mjeseca gdje je hrvatski turizam bilježio iskorak. Imamo rast od više od 20 posto, u čemu je Rovinj, zajedno s Porečom, Dubrovnik i Splitom, predvodnik", rekao je Cappelli, dodajući i kako je hrvatski turizam time zakoračio u "jednu vrlo kvalitetnu i vrlo tešku i odgovornu turističku godinu".
 
Ministar turizma istaknuo je i kako je Hrvatska dokazala da s kvalitetom može ostvariti dobre rezultate.
 
"Predsezona je iznimno dobro odrađena, i to je u ovom trenutku od iznimne važnosti", rekao je. 
 
Spoj ACI marine Rovinj i zone Monte Mulini formula je uspjeha
 
Ministar mora, prometa i infrastrukture ocijenio je kako jedinstvenu ACI marinu Rovinj treba promatrati u širem kontekstu kako bi se shvatila njena važnost i potencijal.
 
"Spoj ACI marine Rovinj i zone Monte Mulini formula je uspjeha razvoja nautike luksuza. Projekt izgradnje ACI marine i hotela Park primjer je strateški promišljene suradnje dvaju poduzetnika iz dvije različite, a opet tako bliske i srodne branše. ACI i Maistra su zajedničkim nastojanjima stvorili daleko veću ukupnu vrijednost u destinaciji nego što bi je imao svaki projekt pojedinačno. Ako je negdje sinergija u punom smislu došla do izražaja, onda je to u ovom slučaju", poručio je Butković.
 
Izvor: Hina/Vlada


Pisane vijesti