Lovstvo predstavlja jednu od značajnih gospodarskih grana u Hrvatskoj

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas s predsjednikom Hrvatskog lovačkog saveza Đurom Dečakom te predstavnicima HLS-a.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković podsjetio je na donošenje novog Zakona o lovstvu u listopadu prošle godine koji je stvorio pretpostavke za djelotvornije uključivanje lovaca i njihovih udruženja u razvoj i unaprjeđenje lovstva i lovnog turizma koji su značajne gospodarske grane.
 
Predstavnici hrvatskog lovačkog saveza izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s hrvatskom Vladom te izvijestili o ključnim aktivnostima HLS-a na području lovstva.
 
Razgovaralo se i o Pravilniku o zdravstvenim pregledima za utvrđivanje zdravstvenog stanja vlasnika oružja te pravnom okviru za rješavanje pitanja osiguranja od šteta radi naleta vozila na divljač.
 
Hrvatski lovački savez krovna je udruga hrvatskog lovstva koja djeluje preko županijskih lovačkih saveza i Lovačkog saveza grada Zagreba, a u svome članstvu okuplja oko 60.000 lovaca.
 
Uz predsjednika Vlade na sastanku su bili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Milan Kujundžić te državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Željko Kraljičak.


Pisane vijesti | Andrej Plenković