Plenković: Mjere fiskalne decentralizacije polučile su odličan efekt, Opatija realizira sve više projekata

Predsjednik Vlade Andrej Plenković susreo se danas u Opatiji s gradonačelnikom Ivom Dujmićem koji mu je predstavio opatijske razvojne planove te zamolio za  pomoć u ubrzanju realizacije projekta vezanih uz europske fondove.

Plenković je nakon sastanka kazao da Opatija prednjači po svojim infrastrukturnim ulaganjima, osobito u posljednje vrijeme povezanim s politikom demografske revitalizacije.

"Dodatne mjere u odnosu na ono što postoji na državnoj razini imaju efekta i u Opatiji se rađa više djece", rekao je.

Ustvrdio je da su ovdje mjere fiskalne decentralizacije polučile odličan efekt, te je grad postao jači akter u realizaciji projekata.

"Bitno je ubrzati projekte iz integriranog teritorijalnog ulaganja, u ovom slučaju u sklopu riječke aglomeracije, te očekujemo da Ministarstvo regionalnog razvoja i sve nadležne službe ubrzaju postupke, rekao je.

Najavio je raspisivanje natječaja u okviru Ministarstava unutarnjih poslova i regionalnog razvoja za gradnju nove zgrade opatijske javne vatrogasne postrojbe.

Na novinarski upit o manjem broju turista u srpnju u Hrvatskoj, predsjednik Vlade kazao je da se o tome mnogo razgovaralo u Vladi.

"Nitko od konkurenata ne spava, velike zemlje poput Turske i Egipta, vraćaju se  na tržište i subvencioniraju zračne linije i turističke aranžmane. Mi se moramo prilagođavati promjenama, dizati kvalitetu, ulagati, za postavljenu cijenu dati odgovarajuću uslugu", istaknuo je.

Komentirajući ponovno izvikivanje pozdrava „Za dom spremni“ u Kninu na svečanosti obljetnice Oluje, rekao je da bi na to trebala reagirati policija, a potom, ako se tako procijeni i sudovi.

"Koliko shvaćam, policija stalno ponavlja da bez obzira na brojne  aktivnosti koje pokrenu, na kraju ne završi kako su mislili“, odgovorio je, dodajući da policija, kad misli da je bilo prekršaja, mora reagirati.

Proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih  branitelja u Kninu, predsjednik Vlade smatra dostojanstvenom.

"Cijela proslava je jako lijepo prošla, bila je dostojanstvena, s porukama, govorima i ozračjem“, ocijenio je.

Izvor: Hina

Pisane vijesti | Andrej Plenković