Predsjednik Vlade na otvorenju 6. Svjetskog prvenstva mladih u bridžu u Opatiji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas u Opatiji na otvorenju Svjetskog prvenstva mladih u bridžu "6th World Bridge Youth Open Championships", kazavši da je ovo natjecanje prilika mladim ljudima da u unaprijede sebe i svoje vještine potrebne ne samo za igranje bridža već i za ulazak na tržište rada ili nastavak obrazovanja.

U prigodnom govoru, premijer Plenković nazočnima je poželio dobrodošlicu u Opatiju u ime hrvatske Vlade i svoje osobno.
 
Kazao je da je bridž kralj svih kartaških igara za koju veliki interes pokazuju i mladi igrači i to u tri kategorije, one ispod 15 godina, između 15 i 20 godina te između 20 i 25 godina.
 
"Vaša prisutnost ovdje pokazuje da je ova kartaška igra više od kartaške igre. Nadam se da će vam pomoći da razvijete različite vještine koje su vam potrebne u igranju ove zahtjevne igre prepune taktiziranja, analiziranja i predviđanja", rekao je.
 
Govoreći o četvrtoj industrijskoj revoluciji te u tom kontekstu prilagodbi hrvatskog obrazovnog sustava potrebama modernom tržištu rada, predsjednik Vlade smatra da je ovo natjecanje prilika mladim ljudima da u unaprijede sebe i svoje vještine potrebne ne samo za igranje bridža već i za ulazak na tržište rada ili nastavak obrazovanja.
 
Naglasio je da se Hrvatski bridž savez dokazao atraktivnim za mnoge igrače različitih uzrasta u Hrvatskoj, ali i kao važan igrač na europskoj i globalnoj bridž sceni.
 
"Kontinuitet održavanja niza važnih bridž natjecanja u Hrvatskoj i Opatiji dokazuje koliko je nama važan ovaj sport", zaključio je predsjednik Vlade, poželjevši svim natjecateljima puno uspjeha. 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković