Plenković: Novi sortirni centar Hrvatske pošte za kvalitetnije usluge hrvatskim građanima i gospodarstvu

"Ovom investicijom ispunjavate važnu ulogu državnih poduzeća da pridonosite javnim ulaganjima", rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanom otvorenju novog sortirnog centra Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

Najveća investicija u povijesti Hrvatske pošte
 
Novi sortirni centar omogućit će Hrvatskoj pošti bolji, brži i kvalitetniji prijenos pošiljaka. Prostire se na 32.000 m2 i u njemu radi više od 1500 zaposlenika.
 
"Dobro je čuti da društvo koje zapošljava više od 10.000 ljudi je u proteklih nekoliko godina, a naročito u mandatu ove Vlade ima snage, znanja i umijeća da iznese investiciju u vrijednosti preko 350 milijuna kuna," kazao je predsjednik Vlade.
 
Dodao je da je to jedna snažna poruka jer su zadržana radna mjesta, iako je objedinjeno poslovanje koje se dosad odvijalo na nekoliko mjesta u Zagrebu i primjenjuju se nove, moderne tehnologije uz koje će sortiranje pošte biti puno učinkovitije.
 
10.000 zaposlenika s iznadprosječnim primanjima
 
"Drago mi je da se razvijate i da zaposlenici, njih 10.000,ima vrlo dobra primanja i iznad prosjeka isplaćene plaće u Republici Hrvatskoj. To znači da ispunjavate svoju zadaću ina zadovoljstvo vaših radnika", rekao je Plenković.
 
Čestitao je Upravi te svim zaposlenicama i zaposlenicima Hrvatske pošte na ostvarenom projektu, izrazivši zadovoljstvo što je, zajedno s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom te Mariom Banožićem, ministrom državne imovine, imao prigodu obići novu sortirnicu.
 
"Vjerujem da ćete na ovaj način i u operativnom i u financijskom smislu nastaviti podizati kvalitetu rada Hrvatske pošte i usluga hrvatskim građanima i gospodarstvu", kazao je na kraju predsjednik hrvatske Vlade. 


Pisane vijesti