Plenković na Danima hrvatskog turizma: Zahvaljujem svim turističkim djelatnicima na još jednoj rekordnoj sezoni

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Osijek te s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, nazočio završnici Dana hrvatskog turizma.

Na završnoj svečanosti Dana hrvatskog turizma dodijeljene su nagrade najboljima u turizmu.

Uručivši godišnju nagradu "Anton Štifanić" direktoru regije Hotela Valamar Collection Ivanu Sabljiću, predsjednik Vlade zahvalio je svim turističkim djelatnicima na velikom trudu, zalaganju i angažmanu i na još jednoj – treću godinu zaredom, rekordnoj turističkoj sezoni.

"Na taj način jačate hrvatsko gospodarstvo, jer hrvatski turizam praktički je petina hrvatskog gospodarstva”, rekao je Plenković istaknuvši da mu je posebno drago što se Dani hrvatskog turizma ove godine održavaju u Osijeku, s naglaskom na kontinentalni turizam i razvoj istoka Hrvatske.

Za projekt Slavonija iz EU fondova ugovoreno više od 11 mlrd. kuna 

"Ta poruka, uz ovih 60 milijuna koji su uloženi u turizam upravo ovih pet slavonskih županija u protekle tri godine, uplata su u Vladin projekt Slavonija za koji je do sada iz EU fondova ugovoreno više od
11 mlrd kuna. Na tom tragu vjerujem da ćemo zajednički učiniti sve za prepoznatljivost Hrvatske, za što dulju turističku sezonu koja će, kao što vidimo i ove godine, biti u okviru standardno rekordnih brojeva – gotovo 20 milijuna turista i preko 100 milijuna noćenja uz prihod na razini lanjske godine, ukupno govoreći od oko 12 mlrd eura," naglasio je predsjednik Vlade.

Na kraju kratkog obraćanja, predsjednik Vlade čestitao je svim dobitnicima, zaželjevši im puno uspjeha u idućoj, kako je rekao, još boljoj turističkoj sezoni. 

HeadOnEast Slavonija 

Ranije, tijekom dana susreo se s osječkom gradonačelnikom Ivicom Vrkićem i županom Ivanom Anušićem te obišao festival 'HeadOnEast Slavonija', središnju popratnu manifestaciju Dana hrvatskog turizma u osječkoj Tvrđi, u koju su uključeni broji OPG-ovi i mali obiteljski hoteli te ugostitelji iz Osijeka i Baranje.

Na priredbi, koju organiziraju Osječko-baranjska županija i županijska Turistička zajednica, predstavlja se eno-gastro i turistička ponuda Slavonije i Baranje, a državni čelnici obišli su štandove s autohtonim domaćim proizvodima te razgovarali s izlagačima.

Po završetku obilaska Tvrđe premijer Plenković sastao se sdirektorom HTZ-a Kristjanom Staničićem i desetak predstavnika turističkog sektora.

Na završnoj svečanosti i dodjeli nagrada Dana hrvatskog turizma, uz premijera, predsjednicu i predsjednika Hrvatskog sabora, nazočili su i brojni ministri.
 


Pisane vijesti | Andrej Plenković