Potpora Ukrajini na europskom i reformskom putu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima potpredsjednika Vlade za europske i euroatlantske integracije Ukrajine Dmytra Kulebu.
 
Predsjednik Vlade Plenković i potpredsjednik ukrajinske Vlade Dmytro Kuleba razgovarali su o jačanju političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Ukrajine, trgovinskoj razmjeni između dvije zemlje koja bilježi kontinuiran porast te daljnjim ulaganjima.
 
Predsjednik Vlade Plenković kazao je da Hrvatska pruža punu podršku Ukrajini na njezinom europskom i reformskom putu. Govoreći o nadolazećem predsjedanju Hrvatske Vijećem EU-a naglasio je da će se u okviru prioriteta ''Europa koja je utjecajna'', Hrvatska zalagati da tema odnosa EU-a sa zemljama Istočnog partnerstva ostane visoko na dnevnom redu Unije.
 
Najavio je i održavanje sastanka na vrhu u Zagrebu u svibnju 2020. na kojem će se odrediti dinamika procesa proširenja EU-a u narednom razdoblju.
 
Potpredsjednik ukrajinske Vlade Dmytro Kuleba govorio je o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Ukrajini, izrazivši zadovoljstvo prioritetima hrvatskog predsjedanja i zalaganjem za pružanje europske perspektive zemljama u susjedstvu EU-a.
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Andrej Plenković