Butković: U stalnom smo kontaktu sa svim prijevozničkim tvrtkama

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ocijenio je u četvrtak nakon sjednice Vlade da domaći prijevoznici zasad dobro funkcioniraju, ali i da bi zbog toga što vozači moraju u 14-dnevnu samoizolaciju promet roba za par dana mogao biti u problemu.
 

Na upit novinara kako komentira pritužbe domaćih prijevoznika robe da su u lošijoj poziciji od inozemnih i da bi to moglo ugroziti lanac opskrbe, Butković je kazao da prijevoz za sada funkcionira jako dobro, no i da je činjenica da "tih 14 dana samoizolacije stvara određene poteškoće našim vozačima".

"Mi smo u stalnom kontaktu sa svim prijevozničkim tvrtkama i kao resor imamo razumijevanja za to, ali to je jedna situacija u kojoj Nacionalni stožer civilne zaštite uvažava stavove resora i određene probleme, ali se kod donošenja odluka gleda što je najbolje u ovom trenutku da što prije zaustavimo koronavirus", rekao je Butković.

Dodao je da će se vidjeti idućih dana hoće li se mijenjati te mjere, dodavši da kao ministar razumije problem te upozorivši "da ćemo se sigurno naći u određenom problemu za par dana".

Udruženje cestovnog teretnog prometa Hrvatske gospodarske komore (HGK) upozorilo je u ponedjeljak da će neujednačen tretman stranih i domaćih vozača u provođenju mjera zaštite od koronavirusa dovesti će do kraha opskrbe.

Izvor: Hina / Vlada
 
 

Pisane vijesti