Stožer: Nema novih oboljelih, na liječenju još 97 osoba

"U posljednja 24 sata nema novooboljelih. Od ukupno potvrđenih 2.244 osoba dosad se oporavilo 2.046 osoba, što je 11 novoozdravljenih u 24 sata," izvijestio je danas Stožer civilne zaštite.

Preminula je stotinu i jedna osoba. Još je 97 osoba na liječenju. Na bolničkom liječenju su 42 osobe. Od toga je na respiratoru 5 pacijenata.
 
Dosad je testirano ukupno 63.682 osoba, u posljednja 24 sata testirano je 1260 osoba", stoji u priopćenju.
 
Ukida se zabrana rada nedjeljom
 
"Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", objavili su.
 
Odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze
 
"Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 16 sati možete dobiti sve informacije o koronavirusu", poručuju iz Stožera.
  
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti