Brnjac: 224 milijuna kuna za hrvatski sport u olimpijskoj godini

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, temeljem Odluke o dodjeli financijskih sredstava krovnim sportskim udruženjima, potpisala je ugovore u vrijednosti od 224 milijuna kuna, kojima će Ministarstvo turizma i sporta u 2021. godini financirati ovaj dio javnih potreba u sportu. 

"Usprkos izazovima koje je pred nas stavila pandemija osigurali smo nacionalnim sportskim savezima realizaciju svih priprema i natjecanja za olimpijski i paraolimpijski program, kako za Tokio ove, tako i za Peking 2022. godine. Uz to, ove godine se održavaju i Olimpijske igre gluhih te smo i o tome vodili brigu, a osigurana su sredstva i za sve ostale aktivnosti krovnih sportskih udruženja, od razvojnih programa, stipendija sportaša i trenera i svih drugih aktivnosti koje provode”, rekla je ministrica Brnjac, dodavši kako je osiguravanje svega potrebnog za naše vrhunske sportaše, osigurana i potrebna sredstva za aktivnosti školskog i akademskog sporta.

"Znamo da je sektor sporta, kao i mnogi drugi sektori, iznimno pogođen posljedicama koje ostavlja pandemija COVID-19, međutim činimo sve kako bi razdoblje nakon pandemije sportaši dočekali što spremniji za nastavak svih aktivnosti u punom obimu. Uz potpise ovih ugovora, kojima omogućavamo uspješno funkcioniranje vrhunskog, akademskog i školskog sporta, istovremeno su osigurane i potpore za očuvanje radnih mjesta u sustavu sporta kao i 1,5 milijarde kuna državnih potpora za sektor sporta i turizma”, zaključila je Brnjac.

U ime krovnih sportskih udruženja ugovore su potpisali glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikica Perković i glavni tajnik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Davor Habljak.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Nikolina Brnjac