Brnjac: Glavni preduvjet za turističku sezonu je dobra epidemiološka situacija

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, za Dnevnik HTV-a komentirala je kako bi mogla izgledati turistička sezona 2021. u Hrvatskoj i Europi.

Europa je prošle godine uspjela spasiti dio svoje ljetne turističke sezone, no postoje sumnje da se to možda neće ponoviti i ove godine. Procijepljenost je niska, broj zaraženih raste, pojavljuju se nove varijante zaraznijih i opasnijih virusa.
 
Upitana kako komentira obustavu putovanja u Slovačkoj na nekoliko mjeseci i hoće li takvi potezi utjecati na hrvatsku turističku sezonu, ministrica Brnjac kazala je da "s obzirom na epidemiološku situaciju u Slovačkoj, drugo nije bilo ni za očekivati".
 
Siguran boravak u Hrvatskoj
 
"Naravno da su zaustavili putovanja, imaju izuzetno tešku situaciju. Glavni preduvjet za turističku sezonu je dobra epidemiološka situacija. Upravo zato smo već krajem prošle godine počeli s razvojem projekta Siguran boravak u Hrvatskoj, odnosno Stay safe in Croatia, rekla je Nikolina Brnjac.
 
Ministrica kaže kako je glavni cilj ovog projekta da potiče sve u turističkom sektoru na pridržavanje svih epidemioloških mjera. Mjere su raspisane i dogovorene u suradnji sa svim dionicima turističkog sektora i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.
 
Izvor: HTV / Vlada

Pisane vijesti | Turizam | Nikolina Brnjac