Odnosi Vlade s vjerskim zajednicama kvalitetni, surađujemo na rješavanju pitanja od zajedničkog interesa

Dana 8. lipnja 2021. godine u prostorijama Ministarstva kulture i medija u Zagrebu održani su sastanci Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske sa predstavnicima Islamske zajednice u Hrvatskoj te sa predstavnicima Evangeličke crkve u Republici Hrvatskoj i Reformirane kršćanske kalvinske crkve u Hrvatskoj.

Na sastancima je razmotreno stanje provedbe Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Islamske zajednice u Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa i Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Evangeličke crkve u Republici Hrvatskoj i Reformirane kršćanske crkve u Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa.
 
Sudionici sastanaka potvrdili su dobre odnose ugovornih strana, utvrđena je provedba ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa, rezultat čega je uspješna suradnja na područjima od zajedničkog interesa te nesmetano i ravnopravno obavljanje vjerskih aktivnosti u Republici Hrvatskoj.
 
Sastanci su održani u otvorenom razgovoru te je zaključeno da će se zajednički tražiti rješenja za sva eventualna buduća otvorena pitanja.

Pisane vijesti | Nina Obuljen Koržinek