Predsjednik Vlade Plenković na 6. sastanku na vrhu Europska unija – Afrička unija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na 6. sastanku na vrhu Europska unija – Afrička unija, 17. i 18. veljače 2022. godine, u Bruxellesu.
 
Sastanak će biti jedinstvena prilika za postavljanje temelja za obnovljeno i produbljeno partnerstvo AU-a i EU-a, koje će uključivati najvišu razinu političkog angažmana i  temeljiti se na povjerenju i jasnom razumijevanju zajedničkih interesa. Čelnici i čelnice trebali bi raspravljati o tome kako bi oba kontinenta mogla ostvariti veće blagostanje.
 
Cilj je pokrenuti ambiciozan paket ulaganja između Afrike i Europe, uzimajući pritom u obzir globalne izazove kao što su klimatske promjene i trenutačna zdravstvena kriza. Trebali bi razgovarati i o alatima i rješenjima za promicanje stabilnosti i sigurnosti putem obnovljene strukture za mir i sigurnost.
 
Čelnici i čelnice država ili vlada zemalja EU-a i AU-a sudjelovat će na okruglim stolovima, zajedno s odabranom skupinom vanjskih stručnjaka iz odgovarajućih područja.
 
Po dolasku u Bruxelles, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.
 
 
Program:

Četvrtak, 17. veljače:
 
10. 30               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjednicom Europske   komisije Ursulom von der Leyen (Sjedište Europske komisije, Zgrada Berlaymont, VIP ulaz)
 
12.20               Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića pred zgradu Europskoga vijeća (Zgrada Europa, Rue de la Loi 165)
 
12.30               Neformalni sastanak članova Europskoga vijeća
 
14.45               Svečano otvorenje 6. sastanka na vrhu Europska unija – Afrička unija
 
15.45               Zajednička fotografija  
 
16.00              Tematski okrugli stolovi  - 1 dio
                       
19.30               Radna večera članova Europskoga vijeća (Magritte muzej, Place Royale 1)
 
 
Petak, 18. veljače:
 
10.00               Tematski okrugli stolovi  - 2 dio
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na okruglom stolu na temu zdravstvenih sustava i proizvodnje cjepiva
 
12.15               Svečanost zatvaranja
 
                        Izjave za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
 
 
 
 
 
 

Najave