Ministrica Vučković za N1 o novom paketu mjera: Mislimo da je baš pogođen i da se velika većina Hrvatske složila s time

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je u Dnevniku N1 da je paket mjera Vlade sveobuhvatan i podržava robustan gospodarski rast.
 
“Mjere se odnose na sva kućanstva, osobito na najugroženije, kao i na poduzetnike, a poljoprivrednici i ribari su također poduzetnici. Porezna rasterećenja i socijalni transferi odnose se na sve”, rekla je Vučković, dodavši da su poljoprivrednici i ribarstvo strateška djelatnost.
 
“Programi potpore, pored najizdašnijih mjera Vlade, iznosit će 250 milijuna kuna”, dodala je.
 
Navela je da Vlada stalno prati poremećaje: “Od proglašenja pandemije isplatili smo 675 milijuna kuna, a takvih mjera bilo je trinaest.”
 
Kaže da je paket Vlade sveobuhvatan i podržava robustan gospodarski rast te je namijenjen svim građanima i smanjivanju rizika od energetskog siromaštva.
 
“Mislimo da je baš pogođen i da se velika većina Hrvatske danas složila s time”, rekla je.
 
“Stojim iza nacrta uredbe o nacrtu šumskog zemljišta”
 
Dotaknuvši se teme rekonstrukcije Vlade, na pitanje bi li rekla da je u dobrim odnosima s Josipom Rimac, odgovorila je: “Rekla sam sve što sam imala reći. Nijednog susreta u životu se nisam odrekla. Što se tiče postupanja Ministarstva poljoprivrede u kontekstu ove istrage dala sam svoj iskaz. Ministarstvo poljoprivrede se najčešće spominje u kontekstu nacrta uredbe o nacrtu šumskog zemljišta. Mi smo izradili dobar nacrt i iza njega stojim dan danas. Ako je nešto u njemu pogrešno, ja sam kriva, a tko s kime pije kavu, ja to ne znam.”
 
Na udaru je i Tomislav Ćorić. Premijer staje iza ministra. “Zašto bi bilo drugačije?”, pitala je ministrica i nastavila: “Govorimo o ministru gospodarstva čije ime se pojavilo na temelju članka koji govori o eventualnom iskazu. Istraga je u tijeku, ministar je rekao da će davati iskaze kad god je potrebno.  O njegovom radu svjedoče podaci o gospodarskom rastu i brzom oporavku. Ova Vlada se kao nijedna dosad u mirnodopsko vrijeme susretala s brojnim poremećajima.”
 
Što se tiče poljoprivrede i, kako kaže, starim i krivim podacima, poljoprivreda posljednjih nekoliko godina neprestano raste, poručila je ministrica.
 
Izvor: N1 / Vlada

Pisane vijesti | Marija Vučković