116. (telefonska) sjednica Vlade Republike Hrvatske

Vlada je danas, 4. svibnja 2022., održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o upućivanju humanitarne pomoći stanovništvu Ukrajine povodom Međunarodne donatorske konferencije na visokoj razini za Ukrajinu u suorganizaciji Vlade Republike Poljske, Vlade Kraljevine Švedske te predsjednika Europskog vijeća i Europske komisije, uz sudjelovanje podtajnika Ujedinjenih naroda zaduženog za humanitarna pitanja i koordinatora za pružanje hitne pomoći, s doprinosom u iznosu od 5.000.000,00 eura.
 
Zadužuju se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo unutarnjih poslova za pripremu izvršenja i praćenje provedbe aktivnosti iz ove Odluke, te uplatu doprinosa od 4.000.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju HNB-a na dan isplate.
 
Vlada Republike Hrvatske izražava zahvalnost trgovačkim društvima: Atlantic Grupi d.d., Belupu d.d., Fortenova Grupi d.d., Jadran-galenskom laboratoriju d.d., PharmaS. d.o.o., Plivi Hrvatska d.o.o. i Podravki d.d. koji su se odazvali pozivu Vlade za davanje doprinosa na donatorskoj konferenciji, i to donacijom vode i lijekova u protuvrijednosti od ukupno 1.000.000,00 eura.

Materijal s današnje telefonske sjednice dostupan je ovdje