Beroš vozačima saniteta: Podržavam svaki prosvjed, ali nema tolerancije za uskraćivanje zdravstvene skrbi

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je, uoči sutrašnjeg štrajka vozača saniteta, da podržava svaki prosvjed koji je u skladu sa zakonom, ali nema tolerancije za uskraćivanje zdravstvene skrbi.

“Svaki protest koji je u skladu sa zakonom je legitiman i demokratski način izražavanja stajališta i iskazivanja zahtjeva za rješenjem određenih otvorenih pitanja”, istaknuo je Beroš u priopćenju.

S te strane, podržava najavljeni protest dijela vozača u sanitetskom prijevozu, ako je zakonski utemeljen s obzirom na nužnost pružanja zdravstvenih usluga pacijentima. 

Međutim, poručio je, kao ministar zdravstva nema razumijevanja i tolerancije prema uskraćivanju zdravstvene skrbi najranjivijim građanima, kojima je sanitetski prijevoz ključan u njihovu liječenju i zbrinjavanju.

Beroš je kazao da se usuglašava rješenje sa svim dionicima koji odlučuju o tom pitanju te podsjetio da su Vlada i ministarstvo prošle godine uspostavili dijalog sa sindikatima i pokazali volju za rješavanjem tog pitanja.

Beroš je stoga poručio da nema razloga za traženjem rješenja na ulici ili "preko leđa" pacijenata.

Od domova zdravlja i vozača saniteta očekuje nastavak pružanja kontinuirane zdravstvene zaštite, kako bi u konstruktivnom i mirnom ozračju pružili maksimum bolesnicima te zajedničkim naporima pronašli rješenje na dobrobit djelatnika.

Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti | Vili Beroš