Nastavljamo zajedno raditi za boljitak, prosperitet i sigurnost naše Domovine!

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu obilježavanja Dana neovisnosti, u kojoj stoji:
 
"Drage Hrvatice i Hrvati, u domovini i u svijetu, dragi sugrađani,
 
Obilježavamo Dan neovisnosti, prisjećajući se povijesne Ustavne odluke Sabora Republike Hrvatske o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, 25. lipnja 1991., kojima je Hrvatski sabor potvrdio plebiscitarnu volju hrvatskog naroda iskazanu na referendumu održanom u svibnju 1991. godine.
 
Trajno smo zahvalni hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu, bez čije žrtve, odvažnosti i državničkog vodstva, Hrvatska danas ne bi bila samostalna, demokratska i suverena država.
 
U tri desetljeća samostalnosti, Hrvatska se afirmirala kao članica svih ključnih međunarodnih i europskih institucija. Uskoro ćemo obilježiti devet godina punopravnog članstva u Europskoj uniji, a ispunili smo i sve kriterije za skoro članstvo u Schengenskom prostoru i europodručju, čime će Hrvatska postati dio najuže europske obitelji, kamo povijesno i pripadamo.
 
Suočeni s brojnim globalnim izazovima, u središtu naših politika bit će i dalje briga o našim radnicima i našem gospodarstvu, kao i standardu svakog hrvatskog čovjeka.
 
Veseli nas što ovogodišnji Dan neovisnosti obilježavamo i skorim otvaranjem Pelješkog mosta, čime ćemo hrvatski teritorij na jugu zauvijek spojiti. Bit će to trajna stečevina hrvatskog naroda.
 
Na Dan neovisnosti prisjećamo se svih postignuća hrvatskog naroda. Nastavljamo zajedno i predano raditi za boljitak, prosperitet i sigurnost naše Domovine!
 
Sretan vam Dan neovisnosti!''
 


Pisane vijesti