Predsjednik Vlade Plenković na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu, od 18. do 20. siječnja 2023. Uz predsjednika Vlade bit će ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.
 
Tijekom boravka u Davosu premijer Plenković sudjelovat će u nekoliko rasprava, a održat će i niz sastanaka s državnicima, gospodarstvenicima i čelnicima međunarodnih organizacija koji također sudjeluju na Godišnjem sastanku.
 
Po dolasku u Davos premijer Plenković  sudjelovat će na Neformalnom okupljanju svjetskih gospodarskih lidera (IGWEL) na temu: "Kako ponovo pokrenuti globalnu suradnju", a kasnije istoga dana sudjelovat će i na okruglom stolu IGWEL-a na kojem će se raspravljati o novoj energetskoj realnosti.
 
U četvrtak će predsjednik Vlade sudjelovati na sastanku "Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu", a nešto kasnije u raspravi na temu "Pronalazak novog europskog rasta", zajedno s predsjednicom Europske središnje banke Christine Lagarde, predsjednikom Vlade Nizozemske Markom Rutteom te izvršnim potpredsjednikom Europske komisije Valdisom Dombrovskisom.
 


Program:

Srijeda, 18. siječnja:
12.00               Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na Neformalnom okupljanju svjetskih gospodarskih lidera (IGWEL) na temu: "Kako ponovo pokrenuti globalnu suradnju"
 
15.15               Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na okruglom stolu IGWEL: "Upravljanje novom energetskom stvarnošću"
 
20.00               Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na radnoj večeri na temu "Europsko vodstvo u fragmentiranom svijetu"
 
 
Četvrtak, 19. siječnja: 
7.30                 Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na sastanku na temu "Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu"
 
11.30               Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na panelu "Pronalazak europskog novog rasta"  
 
12.30               Radni ručak Washington Posta

Najave