Ministar Butković najavio početak radova na brzoj cesti Varaždin - Ivanec - Krapina

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je obišao gotovo 690 tisuća eura (bez PDV-a) vrijedne radove na izgradnji kružnog raskrižja u Gornjem Knegincu u Varaždinskoj županiji te najavio početak radova na brzoj cesti Varaždin - Ivanec - Krapina.


Butković je radove na rekonstrukciji raskrižja državne ceste D3 s Vukovarskom i Topličkom ulicom u kružno raskrižje ocijenio iznimno bitnim za Općinu Gornji Kneginec s aspekta sigurnosti te istaknuo da je kružni tok najbolje prometno rješenje.

"S obzirom na veliki promet, veliki broj vozila te da su se na ovom mjestu događale često i prometne nesreće u izvedbi je projekt koji će biti gotov negdje u lipnju, početkom turističke sezone, a to je taj kružni tok koji će riješiti sve probleme na ovom prostoru", rekao je ministar.

Projekt provode Hrvatske ceste, a uz ministra Butkovića radove su obišli i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i član Uprave Alen Leverić te varaždinski župan Anđelko Stričak i kneginečki načelnik Goran Kaniški.

Ministar Butković je izvijestio da je prije obilaska radova sa županom Stričakom razgovarao i o drugim projektima koje provode Hrvatske ceste na tom području.

Izdvojio je pritom brzu cestu Varaždin - Ivanec - Krapina za koju je raspisan natječaj i otvaranje ponuda će biti krajem ovog mjeseca.

"Nadam se da neće biti žalbi, kako bi što prije mogli otvoriti i prvu fazu te brze ceste. To je nešto više od 30 milijuna eura, tako da u tom dijelu očekujemo ove godine što prije početak radova na toj brzoj cesti", rekao je.

Istaknuo je i da Hrvatske autoceste (HAC) na autocesti A4 Goričan - Zagreb provode dva velika projekta obnove autoceste i kolnika koji je u dosta lošem stanju.

"Jedan je od njih završen, a vrijednost obaju projekata je oko 20 milijuna eura i to ide dobro. Nadam se da ćemo do turističke sezone i ta suženja i radove završiti, kako ne bi bilo gužvi na ovoj vrlo prometnoj autocesti", istaknuo je ministar.

Razgovaralo se i o brzoj cesti Varaždin - Ormož, a Butković je najavio da će se krajem ožujka sastati sa slovenskom ministricom prometa kako bi definirali spojnu točku s hrvatske i slovenske strane.

Izvor:Hina/Vlada

Pisane vijesti | Oleg Butković