Obilježena 32. obljetnica pogibije Josipa Jovića; Božinović: Ponosni smo na ulogu hrvatske policije u Domovinskom ratu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te prigodnim programom, prilikom kojega su 23-trojici novih pripadnika Antiterorističke jedinice „Lučko” dodijeljeni amblemi, na Plitvicama je obilježena 32. godišnjica pogibije hrvatskog policajca Josipa Jovića.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, kao izaslanik predsjednika Vlade, sudjelovao je na Plitvicama u obilježavanju 32. godišnjice pogibije Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata.

Tom prigodom Božinović je rekao da su dečki iz Rakitja, Lučkog i Kumrovca prije 32 godine akcijom sprečavanja neprijatelja u naumu da strateški odsječe sjever i jug Hrvatske pokazali da smo počeli stvarati snage sposobne za najsloženije zadaće.

„To je bila poruka ohrabrenja hrvatskoj javnosti, ali i poruka neprijatelju da zna na kakvu će naići odlučnost hrvatskog čovjeka da brani svoju grudu", kazao je.

Hrvatska policija je obavila prve ratne zadaće u Hrvatskoj i dala prve žrtve, što je vjerojatno jedinstven primjer u svijetu sudjelovanja policijskih snaga u obrani države u ratu.

Od 2017. u specijalnu policiju uloženo 27 milijuna eura

"Na tu ulogu hrvatske policije smo itekako ponosni, a obljetnice koristimo ne bismo li mlađim generacijama poslali poruku kako je stvorena hrvatska država, tko ju je branio i tko je danas brani”, poručio je Božinović.

Dodao je kako je od 2017. u specijalnu policiju uloženo 27 milijuna eura. „Svo ulaganje u policiju, opremu i materijalni status čini taj posao atraktivnim”, rekao je ministar.

Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti