Zajednička sjednica Vlade RH i Vijeća ministara BiH

Zajednička sjednica Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine održat će se u utorak, 20. lipnja 2023., u 11.15 sati, u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
 
Ovo je druga zajednička sjednica Vlade i Vijeća ministara u mandatu premijera Plenkovića, a na dnevnom redu sjednice bit će niz zaključaka od zajedničkog interesa Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kojima će se dodatno unaprijediti bilateralni odnosi.
 
Nakon sjednice predviđeno je potpisivanje sporazuma i izjave za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjedateljice Vijeća ministara Borjane Krišto.
 
Uoči zajedničke sjednice, predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će predsjedateljicu Vijeća ministara Borjanu Krišto, u 10 sati, u Banskim dvorima.
 
Program:
 
Utorak, 20. lipnja:
 
9.55                 Dolazak predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto pred Banske dvore
 
                        Foto prigoda dočeka
 
10.00               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjedateljice Vijeća ministara Borjane Krišto
 
10.15               Sastanak izaslanstava
 
10.55               Zajednička fotografija članova Vlade i Vijeća ministara (Nacionalna i sveučilišna knjižnica) 
 
11.15               Početak zajedničke sjednice
 
                        Potpisivanje sporazuma
 
                        Izjave za medije
 
 
O točkama dnevnog reda zajedničke sjednice izvijestit ćemo naknadno.
 
Napomena: Molimo predstavnike medija koji će pratiti zajedničku sjednicu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, kao i program u Banskim dvorima, da svoj dolazak najave Službi za odnose s javnošću Vlade na e-mail adresu akreditacije@vlada.hr najkasnije do 9 sati u utorak, 20. lipnja te da navedu za koji se događaj akreditiraju.
 
Kao što je uobičajeno, Hrvatska televizija osigurat će pool signal sa sjednice televizijama koje zatraže, a fotoreporteri će moći fotografirati početak sjednice. 
 
 
 
 

Najave